Ook Diamantlaan naar Frisse Scholen klasse B


Noorderpoort pakt door: ook Diamantlaan naar Frisse Scholen klasse B

Nog voor de discussie over Frisse Scholen en corona op gang kwam, had het bestuur van Noorderpoort al de knoop doorgehakt om de installaties van verschillende schoolgebouwen in Groningen aan te pakken. Vorig zomer is het complex aan de Verlengde Visserstraat onder handen genomen, in januari en februari was het de beurt aan de locatie Diamantlaan. Ook dit schoolgebouw voldoet nu aan Frisse Scholen klasse B.

"Optimaliseren betekent vooral comfort leveren voor de leerlingen en medewerkers van de school", vertelt projectleider Paul Peet van installateur vanPanhuis Hoogeveen, onderdeel van Top Installatiegroep. "In plaats van een schoolgebouw waar een groot deel van de ventilatie moest gebeuren door ramen te openen, hebben we het nu voorzien van adequate luchtbehandeling. Daartoe zijn 92 ventilatieconvectoren van Biddle geïnstalleerd in de lokalen en kantoren en een grotere unit voor de gymzaal."

Ventilatieconvectoren
Met de ventilatieconvectoren heeft de school een systeem in huis dat met een laag geluidsniveau een comfortabel binnenklimaat geeft. Peet: "Je kunt hiermee prima ventileren en verwarmen en het is eenvoudig individueel regelbaar. We hebben witte DECO wandmodellen toegepast met directe luchttoevoer door de gevel. Voor de gymzaal hebben we bovendien een extra unit geplaatst waarbij de luchtinblaas gebeurt via een luchtzak. In feite hebben we op een vrij simpele manier het gebouw aangepast naar Frisse Scholen klasse B." De luchtafvoer verloopt via overdrukroosters naar de gangen. Een centraal afzuigsysteem van ventilatoren transporteert de lucht via de trappenhuizen verder naar buiten. De nieuwe installaties zijn aangesloten op het bestaande Priva-systeem waarvoor vanPanhuis de naregeling heeft verzorgd.

Vastigheid
Installateur vanPanhuis is zo'n bedrijf dat van vastigheid houdt. Peet: "We zijn inderdaad gesteld op langdurige relaties. Niet alleen met klanten, maar ook met bouwpartners en leveranciers. Zo zijn we al lange tijd actief voor Noorderpoort, een ROC met meer dan dertig vestigingen, ruim 150 mbo-opleidingen, 1.400 medewerkers en zo'n 14.000 studenten. We zijn in elk geval blij en trots dat we weer een bijdrage hebben kunnen leveren aan het welbevinden van een deel hiervan."Bron: Vakblad Installatie & Bouw, editie Frisse Scholen 2021


dinsdag 18 mei 2021